مزایا و معایب سهامی خاص
شرکت سهامی خاص یکی از انواع هفت گانهی شرکت در ایران است که به خاطر مزایایی که دارد، به همراه شرکت با مسئولیت محدود، بیشترین آمار ثبت را داراست. طبیعتاً شما به عنوان کسی که میخواهید یک فعالیت تجاری را با ثبت شرکت سهامی خاص آغاز کنید، نیاز دارید تا در مورد جزئیات مربوط به آن بیشتر بدانید. به همین منظور در این نوشتار به بررسی این نوع شرکت ها و مزایا و معایب آن میپردازیم. در واقع هدف این مقاله، آشنایی شما با این شرکت و ویژگیهای آن است. گفتنی است در صورتی که به اطلاعات بیشتر احتیاج داشته باشید یا سوالات بیشتری در ذهن شما به وجود آمده باشد، میتوانید از راهنماییهای مشاورین داناثبت بهرهمند شوید.
شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص با حداقل ۳ نفر شریک ثبت میشود و تمام سرمایهی اولیهی آن توسط موسسین تأمین میشود.
حداقل سرمایهی اولیه برای تأسیس یک میلیون ریال است. سهامداران شرکت به اندازهی سرمایهگذاری و سهامی که از شرکت دارند، در قبال تعهدها و قروض شرکت مسئول هستند. در این نوع شرکت، مجمع عمومی به مانند شرکت سهامی عام وجود ندارد و تعداد شرکا خیلی کمتر است. در ابتدای تأسیس نیز ۳۵ درصد از سرمایه باید وصول شود و بقیهی آن طبق اساسنامه و در مدت مشخص تأدیه میگردد.
شرکتهای سهامی خاص، محدودیتی برای فعالیت ندارند و به صورت کلی توسط قانونگذار، شرکت بازرگانی و تجاری به حساب میآیند.

مزایا
نخستین مزیتی که در مورد این نوع شرکت ها به چشم میآید، آسان بودن تشریفات تشکیل و ثبت آن است. شاید به همین دلیل است که استقبال از تأسیس این نوع شرکت بیشتر از سایرین بوده است. یک مورد دیگر که در تعریف نیز بدان اشاره شد این است که محدودیت فعالیتی در شرکت سهامی خاص وجود ندارد. این موضوع هم از علل اصلی استقبال بیشتر از این نوع شرکت تلقی میشود. بر خلاف شرکت با مسئولیت محدود، در این نوع شرکت، مبلغ اسمی سهام محدودیتی ندارد و سهامداران میتوانند به سادگی سهام خود را انتقال دهند. حتی ممکن است سهام این نوع شرکت بینام باشد که در این صورت سهولت انتقال آن بیشتر است. البته فرایند انتقال باید با رضایت سایر سهامداران همراه باشد. شرکتهای سهامی خاص به راحتی میتوانند از بانکها یا موسسات مالی وام دریافت کنند که سقف آن تا میزان ده برابر مقدار سرمایه است. سهامداران نیز به اندازهی سهام خود در قبال شرکت مسئولیت دارند و تعهد آنها در قبال شرکت، به اندازهی سرمایهای است که به شرکت آوردهاند.
معایب
برای شرکتهای سهامی، بر خلاف انواع شرکت دیگر، قوانین و مقررات بیشتری وجود دارد. این قوانین شامل نحوه تقسیم سود و زیان، نحوه نگهداری دفاتر مالی، نحوه تشکیل مجمع عمومی و نحوه گزارش سود و زیان و موارد دیگر میشود. همین موضوع پیچیدگیهای ادارهی این نوع شرکت را بیشتر میکند. البته از طرف دیگر، به عقیدهی عدهای، این موضوع میتواند مزیت این نوع شرکت نیز محسوب گردد. چرا که قانون هر کجا که وارد جزئیات شود و دقیقتر موارد را بیان کند، باعث خواهد شد تا در آینده حل مشکلات به وجود آمده نیز آسانتر شود. این پیچیدگی شامل قوانین مالیاتی مربوط به شرکتهای سهامی خاص هم میشود. بر اساس قوانین مالیاتی، ده درصد از درآمد این نوع شرکت مشمول مالیات میشود و باید در موعد مقرر پرداخت گردد. همچنین سهام شرکتهای سهامی خاص قابل انتشار در بورس نیست.
همانطور که در بخش معایت شرکتهای سهامی خاص گفتیم، قوانین و مقررات مربوط به این شرکت پیچیدهتر است.
از همین رو احتمال بیشتری وجود دارد که در این مورد به مشکلاتی برخورد کنید و نیاز به راهنمایی و کمک داشته باشید. مشاورین مجرب داناثبت آمادهاند تا تمامی مراحل ثبت و راهاندازی شرکت، همراه شما باشند و شما را در این امر یاری نمایند.
همین حالا با کارشناسان ما برای ثبت شرکت سهامی خاص خود ارتباط برقرار کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!