مقررات شرکت مسئولیت محدود از نظر مالیاتی در همه جای دنیا از اهمیت خاصی برخوردار است. کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست و شرکتها بر اساس قانون، ملزم به پرداخت مالیات هستند و در صورتی که از این کار سرپیچی صورت بگیرد، جریمههای زیادی گریبانگیر آنها خواهد شد. بنابراین لازم است تا با کلیات و جزئیات قوانین مالیاتی آشنا باشید تا در روند فعالیت شرکت مشکلی پیش نیاید و دچار زیان نشوید. در این نوشتار به بررسی شرکت با مسئولیت محدود و مقررات مربوط به مالیات آن میپردازیم. لازم به ذکر است که در تمامی مراحل ثبت شرکت و آشنایی با قوانین مختلف، میتوانید از کمک مشاورین داناثبت بهرهمند شوید.
مقررات شرکت مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که با حداقل دو شریک ثبت میشود و به حداقل یک میلیون ریال سرمایهی اولیه احتیاج دارد. بر خلاف شرکتهای سهامی، سرمایهی شرکا به سهام تبدیل نمیشود و هر یک از آنها تنها به اندازهی سرمایهشان در قبال قروض و تعهدات شرکت مسئول هستند. به این نکته هم باید توجه کرد که عبارت «با مسئولیت محدود» حتماً باید در اسم شرکت گنجانده شود، در غیر این صورت، شرکت تضامنی محسوب میشود و قوانین مربوط به شرکتهای تضامنی، شامل حال آن خواهد شد.

انواع مالیات
قبل از بررسی انواع مالیات، باید با اصطلاح سال مالی آشنا شویم. هر ۱۲ ماه سال یک سال مالی نامیده میشود و شروع آن در ابتدای ثبت شرکت باید مشخص گردد. حال به بررسی انواع مالیات در شرکت میپردازیم.
۱. مالیات بر عملکرد شرکت
این نوع مالیات شامل مالیات بر هزینههای شرکت و سود حاصل از خدمات یا فروش میشود. هزینههای شرکت شامل مواردی همچون پرداخت قبوض، حقوق کارمند، اجاره دفتر و کلیهی دیگر هزینههای مستقیم و غیر مستقیمی است که برای شرکت صرف میشود. در مورد سود هم باید توجه داشت که با درآمد تفاوت دارد. ممکن است یک شرکت در یک سال درآمد قابل توجهی داشته باشد، اما سود نکند، دلیلش هم این است که درآمد از هزینههای صرف شده برای آن بیشتر نبوده. حال اگر یک شرکت در طول سال سود کند، باید مطابق جداول مالیاتی و بر اساس نوع فعالیت خود، مالیات آن را پرداخت نماید.
۲. مالیات بر ارزش افزوده
این نوع مالیات بر پایه فروش و درآمد شرکت محاسبه میشود. معمولاً حدود ۹ درصد از ارزش فروش، به قیمت کالا یا خدمت افزوده میشود و این هزینهی اضافی نیز به صورت مستقیم به اداره مالیات پرداخت میگردد.
مقررات مالیاتی
بر اساس قانون، جمع درآمد شرکتها پس از محاسبهی زیانهای خاص و کسر معافیتهای مقرر، مشمول مالیات میشود. شیوهی محاسبهی آن بر اساس درآمد به صورت زیر است:
- تا میزان ۳۰ میلیون ریال درآمد: مالیات سالانه به نرخ ۱۵ درصد
- تا میزان ۱۰۰ میلیون، مازاد بر بر ۳۰ میلیون ریال درآمد: مالیات سالانه به نرخ ۲۰ درصد
- تا میزان ۲۵۰ میلیون ریال، مازاد بر ۱۰۰ میلیون ریال: مالیات سالانه به نرخ ۲۵ درصد
- تا میزان ۱ میلیارد ریال، مازاد بر ۲۵۰ میلیون ریال: مالیات سالانه به نرخ ۳۰ درصد
- نسبت مازاد بر یک میلیارد ریال درآمد: مالیات سالانه به نرخ ۳۵ درصد
یک نقطه ضعفی که در مورد مقررات مالیاتی شرکتهای با مسئولیت محدود در مقایسه با شرکتهای سهامی وجود دارد این است که شرکتهای سهامی که برابر با قانون برای عرضه در بازار بورس پذیرفته شدهاند، از سال پذیرش تا سالی که فهرست نرخها در بورس حذف نشده باشد، معادل با ده درصد از بخشودگی مالیاتی برخوردار میگردند. در کل با توجه به مقاله فوق باید این مهم را در نظر بگیریم که در هر شرکتی بدون توجه به نوع شرکت ما باید مالیاتی را به دولت پرداخت کنیم که مبلغ آن با توجه به کارکرده شرکت تعیین می شود و باید این مبلغ هر ساله به دولت پرداخت شود و چنانچه در طول سال شرکت هیچ فعالیتی ندارد باید پلمپ دفاتر گرفته شود و سفید رد بشه همچنین عدم فعالیت خود را هم به مالیات اعلام کنیم تا مشمول جرائم مالیاتی نشویم .ولی خلاصه کلام این است که هر شرکتی بر اساس کارکردی گه دارد باید مقداری از آن را به عنوان مالیات پرداخت کند و در همه جای دنیا هم این قانون مرسوم است در صورتی که در روند آشنایی با قوانین ثبت یا مقررات مربوط به هر یک از شرکتها به مشکل یا سوالی برخوردید، میتوانید با مشاورین داناثبت مشورت کنید و از تجارب گستردهی آنها در این زمینه بهرهمند شوید.
همین حالا با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.
فاطمه زادکاس