امروزه با توجه به میزان رشد و پیشرفتی که در زمینه تجارت الکترونیک و فناوری اطلاعات شاهد آن هستیم به همان نسبت شرکت های تجارت الکترونیک نیز افزایش یافته و در حال گسترش است، حتما تا کنون خرید آنلاین از فروشگاه و وبسایت های اینترنتی داشته اید که یکی از ابعاد تجارت الکترونیک به حساب می آید.
اما تعریف تجارت الکترونیک چیست؟ شرایط و مدارک ثبت شرکت تجارت الکترونیک، چه مجوزهایی برای ثبت شرکت وجود دارد؟ قیمت ثبت شرکت، همه این موارد در این مقاله به صورت کامل بررسی می شود، پس اگر به دنبال بررسی صفر تا صد ثبت شرکت تجارت الکترونیک هستید حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
همچنین جهت از اطلاع قیمت ثبت شرکت و استعلام ثبت برند نیز می توانید از کارشناسان مجموعه ثبت دانا کمک بگیرید و در صورتی که نیاز به ثبت شرکت در محل دارید این مجموعه آماده اعزام کارشناسان جهت ثبت شرکت در تهران می باشد.
شرکت تجارت الکترونیک چیست؟
تجارت الکترونیک تنها به یک تعریف یا یک جمله خلاصه نمی شود بلکه دارای معانی مختلفی است، ابتدا می توان گفت پدیده ای نو با کاربردهای فراوان و متنوع است که با تازه ترین فناوری و تکنولوژی های روز دنیا مرتبط می باشد.
برخی افراد تجارت الکترونیک را تنها به انجام رساندن کارهای تجاری بدون استفاده از هرگونه مدارک فیزیکی می دانند اما برخی نیز این عبارت را به ارائه محصولات و خدمات در بستر اینترنت می دانند اما در حالت کلی کنار هم قرار گرفتن دیدگاه های مختلف تعریفی از تجارت الکترونیک به حساب می آید.
شرایط لازم جهت ثبت تجارت الکترونیک
با توجه به آنچه در مقالات مختلفی اعم از صفر تا صد ثبت شرکت آموختیم که در آن به صورت کامل پروسه ثبت شرکت بررسی شده است، بنابراین می دانیم برای ثبت هر کسب و کاری یا هر شرکتی لازم است تمام شرایط و قوانین لازم را رعایت کنیم تا در نهایت ثبت شرکت به درستی به انجام برسد.
آنچه اهمیت دارد با توجه به ماده 20 در قانون تجارت در ایران هر شخص حقیقی یا حقوقی قادر به راه اندازی کسب و کار خود در قالب شرکت می باشد و می تواند متناسب با نوع فعالیت خود شرکت را به ثبت برساند.
به همین منظور ثبت شرکت ها اغلب به روش های مختلفی امکان پذیر است، به عنوان مثال برای ثبت شرکتی در زمینه صرافی بهتر است ثبت شرکت تضامنی استفاده شود، بنابراین می توان گفت متناسب با کسب و کار خود می توان نوع شرکت را انتخاب و ثبت نمود.
انواع شرکت ها برای ثبت شرکت
اغلب از 8 نوع قالب شرکت قابل ثبت که می توان برای راه اندازی کسب و کار خود یکی از آن ها را انتخاب و به ثبت برسانیم به شرح زیر است:
- شرکت های سهامی عام
- شرکت های سهامی خاص
- شرکت های مسئولیت محدود
- شرکت تعاونی
- شرکت های نسبی
- شرکت مختلط غیرسهامی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت تضامنی
با توجه به آمار بدست آمده شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود برای ثبت شرکت تجارت الکترونیک انتخاب می شود که هریک نیز دارای شرایط و مدارک لازم برای ثبت می باشد.
شرکت تجارت الکترونیک مسئولیت محدود
- شخص متقاضی تابعیت ایرانی داشته باشد
- در مقاله ثبت شرکت با مسئولیت محدود آموختیم که برای ثبت این نوع شرکت وجود دو نفر شریک الزامی است.
- واریز سرمایه اولیه به حساب مخصوص شرکت
- میزان سرمایه اولیه حداقل یک میلیون ریال می باشد.
شرکت تجارت الکترونیک سهامی خاص
- تعداد سهامداران برای ثبت شرکت تجارت الکترونیک سهامی خاص حداقل 3 نفر و بازرسین 2 نفر می باشد.
- مدیرعامل جهت ثبت شرکت حتما لازم است تابعیت ایرانی داشته باشد.
- میزان سرمایه اولیه برای ثبت این شرکت ها حداقل یک میلیون ریال است.
- پرداخت سرمایه شرکت قبل از راه اندازی الزامی است، حتما باید در حساب مخصوص شرکت واریز شود.
نکات مهم ثبت شرکت تجارت الکترونیک
برای ثبت شرکت هایی که زمینه فعالیت آن ها تجارت الکترونیک است حتما باید شرایط و بستری محیا شود که برخی از مهمترین نکات آن به شرح زیر است:
- راه اندازی وبسایت حرفه ای متناسب با خدمات مورد نظر جهت ارائه به مشتریان
- ایجاد بستری امن در وبسایت برای استفاده راحت مشتریان
- جذب مشتریان با استفاده از روش های تبلیغاتی و بازاریابی
- ایجاد درگاه های پرداخت الکترونیک امن
- و در نهایت ثبت شرکت تجارت الکترونیک در زمینه فعالیت خود
اخذ مجوز تجارت الکترونیک
برای گرفتن مجوز راه اندازی شرکت تجارت الکترونیک لازم است مجوزهای لازم از وزارت صنعت و معدن تجارت دریافت شود که دو نوع است، روش مهم آن محدود به فروش از طریق وبسایت که با در نظر گرفتن نماد اعتماد یا اینماد امکان پذیر است و از طرف دیگر اگر بنا به دریافت مجوز برای فعالیت شرکت باشد اینماد کافی نیست و لازم است از سازمان تجارت الکترونیک وزارت صمت مجوز دریافت کنید.
بنابراین ابتدا موضوع شرکت خود را با کمک مشاورین و متخصصین فعال در زمینه ثبت شرکت ها تایید کنید و سپس جهت ثبت آن به سازمان ثبت شرکت ها مراجعه نمایید و به موازات آن درخواست خود را نیز نزد مرجع صالح پیگیری کنید تا مراحل دریافت مجوز تجارت الکترونیک به درستی انجام شود.
موضوع فعالیت ثبت شرکت تجارت الکترونیک
در صورتی که انتخاب شما ثبت شرکت تجارت الکترونیک است، پس از تاسیس شرکت فعالیت های متنوعی به جز خرید و فروش می توان انجام داد که برخی از مهمترین این موارد عبارتند از:
- تهیه و تنظیم فهرست محصولات و کالای مورد نظر شرکت تجارت الکترونیکی
- مدیریت و ساماندهی بخش تولید شرکت
- مدیریت و ساماندهی پخش محصولات شرکت
- مدیریت نقل و انتقالات و جابجایی محصولات خریداری شده
- مدیریت و ساماندهی خدمات پس از فروش به مشتریان شرکت
بنابراین ارتباط با مشتری در شرکت تجارت الکترونیک به صورت آنلاین با توجه به نوع و ارزش محصول دارای تنوع بالایی است، به صورت کلی فعالیت های تجاری که در آن هدف ارائه محصول به صورت آنلاین و دسترسی به بانک های اطلاعاتی یا مواردی از این قبیل می باشد با دیگر فعالیت هایی جهت ارائه محصول بصورت فیزیکی دارای تفاوت های آشکاری است.
در ادامه برخی از فعالیت هایی رایج در شرکت های تجارت الکترونیک جهت ارائه محصول به مشتری به صورت مجازی معرفی و بررسی می شود.
روش های مختلف تجارت الکترونیک
تجارت B2B(Business to business)
- فروشنده با فروشنده
تجارت B2C(Business to consumer)
- فروشنده با مصرف کننده
تجارت C2C(Consumer to consumer)
- مصرف کننده با مصرف کننده
تجارت C2B(Consumer to business)
- مصرف کننده با فروشنده
تجارت P2P(Peer to peer)
- نقطه به نقطه
تجارت B2A(Business to administration)
- فروشنده با اداره
تجارت C2A( Consumer to Administration)
- مصرف کننده با اداره
فعالیت های تجارت الکترونیک شامل چه مواردی می شود؟
- ارائه محصولات و خدمات از طریق عضوگیری
- ارائه محصولات و خدمات با توجه به مشاهده و بازدید
- ارائه محصولات با پشتیبانی درآمد بازاریابی
زیر شاخه های تجارت الکترونیک
برخی از زیرشاخه های عمده در تجارت الکترونیک را می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فعالیت در زمینه بانکداری الکترونیکی
- بازاریابی های الکترونیکی
- کسب و کارهای الکترونیکی
- تجارت الکترونیکی
- کارت های هوشمند
مزایای ثبت شرکت تجارت الکترونیک
- فراهم کردن شرایط خرید کالا یا ارائه خدمات مربوط در کوتاه ترین زمان ممکن از طریق دیگر شرکت ها
- تمام مشتریان این امکان را دارند تا در کوتاه ترین زمان ممکن به اطلاعات لازم برای محصول انتخابی دسترسی داشته باشند.
- امکان مقایسه آسان محصول یا کالای مورد نظر از لحاظ قیمتی برای تمام مشتریان فراهم است.
- امکان خرید 24 ساعته و دریافت خدمات برای مشتریان فراهم است.
- معرفی کسب و کار و جذب مشتریان بیشتر
- فراهم شدن شرایط کاهش قیمت کالا
- افزایش میزان فروش و کسب درآمد بالا با بازاریابی
- توسعه روابط و محدودی فعالیت های شرکت در بازار جهانی و بین المللی
- کاهش رفت و آمد و هزینه های ناشی از خرید حضوری
- فراهم کردن امکان همکاری و کمک به شرکت های نوپا جهت رقابت در بازار
- کاهش هزینه های پخش و تولید به صورت واضح و بالا بردن افزایش کیفیت در نحوه ارائه خدمات
- حذف واسطه ها در خرید و فروش کالا یا ارائه خدمات که در نهایت کاهش قیمت محصولات را به همراه دارد.
- فراهم کردن شرایط و بستری جهت دریافت نظر کاربران و نظر خریداران و استفاده از انتقادات و پیشنهادات سازنده در جهت توسعه کسب و کار
- فراهم بودن انتخاب های بیشتر برای خریداران و جلب رضایت مشتریان
- امکان خرید برای تمامی مشتریان از تمام نقاط کشور و شهرهای مختلف فراهم می شود بنابراین می توان به توسعه و ارائه خدمات به نقاط دور از موقعیت و مرکز خریدهای بزرگ نیز اشاره کرد.
- بنابراین با ثبت شرکت در زمینه تجارت الکترونیک می توان اغلب کارها و فعالیت های شرکت را از راه دور به صورت دورکاری انجام داد که هزینه های رفت و آمد نیز کاهش می یابد.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی ترکیه و دبی در منطقه از این رو می توان با ثبت شرکت در دبی و ثبت شرکت در ترکیه در زمینه هایی از جمله تجارت الکترونیک درآمد دلاری کسب کرد، هرچند برای ثبت شرکت در این دو منطقه حتما لازم است شرایط آن بررسی شود اما در سوددهی آن تردیدی نیست.
اساسنامه شرکت تجارت الکترونیک
در اکثر موارد اساسنامه شرکت های تجارت الکترونیک با توجه به خدمات و موارد تعیین شده در موضوع شرکت متغیر است، بنابراین برای اطلاع از اساسنامه شرکت های مختلف و شرایط و قوانین آن تنها کافیست با کارشناسان مجموعه ثبت دانا تماس بگیرید.
مراحل ثبت شرکت تجارت الکترونیک
مراحل ثبت شرکت در زمینه تجارت الکترونیک نیز مانند دیگر شرکت های از جمله ثبت شرکت دارویی یا ثبت شرکت بیمه نیاز به گذراندن مراحلی دارد تا در نهایت فعالیت های شرکت بدون هیچگونه نقصی انجام شود.
مرحله اول برای ثبت شرکت در زمینه تجارت الکترونیک ابتدا انتخاب نوع شرکت است که با مراجعه به قوانین تجارت و همچنین بررسی طبقه بندی شرکت ها و نوع فعالیت قالب شرکت انتخاب می شود.
مرحله دوم، انتخاب نام شرکت با در نظر گرفتن تمامی شرایط است، نامی متناسب با فعالیت و کسب و کار خود تعیین کنید تا مورد تایید کارشناس ثبت شرکت باشد در غیر اینصورت پرونده ثبت شرکت شما بازگشت داده می شود.
مرحله سوم، پس از انتخاب نام و نوع قالب شرکت درخواست اینترنتی ثبت شرکت را ارسال کرده و با فراهم کردن تمامی مدارک و شرایطی ثبت شرکت های تجارت الکترونیک در نهایت تاییدیه را از مراکز و سازمان های مربوطه دریافت نمایید.
مرحله چهارم، لازم است تمامی مدارک درخواست شده را به سازمان و مراکز مربوطه تحویل دهید و پس از بررسی مدارک توسط کارشناس مربوطه و در صورت عدم نقص در پرونده و مدارک در نهایت پرونده شما به مرحله نهایی و ثبت تقاضای شرکت توسط رئیس سازمان صادر می شود.
ابلاغیه هایی که از جانب مرکز به صورت ایمیل یا پیامک برای شما صادر می شود محتوی رای صادر شده می باشد که در صورت تایید ثبت شرکت تقاضا شده ابلاغیه تایید و در صورت نقص مدارک ابلاغیه ای جهت اطلاع رسانی نقص مدارک برای شما ارسال می شود و حالت سوم نیز مبنی بر مشکل قانونی و عدم صلاحیت یا شرایط ثبت شرکت است که تقاضای شما جهت ثبت شرکت رد می شود.
مرحله پنجم، پس از دریافت تاییدیه نهایی درخواست ثبت شرکت از جانب مرکز مربوطه در این مرحله عملیات ثبت شرکت موفقیت آمیز بوده و تنها مرحله انتشار آگهی روزنامه های رسمی و کثیرالانتشار باقی مانده که پس از گذشت مدت زمان لازم پس از انتشار آگهی لازم است تصویر آگهی روزنامه به سازمان مربوطه تحویل داده شود و در نهایت مجوز ثبت شرکت را دریافت کنید.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت تجارت الکترونیک
سوال مهمی که بسیار مطرح می شود چه مدارکی برای ثبت شرکت تجارت الکترونیک لازم است؟ برخی از مهمترین مدارک لازم برای ثبت شرکت در قالب های مختلف ثبت شرکت به شرح زیر است:
- ارائه تمامی مدارک هویتی و شناسایی افراد اعم از کارت ملی، شناسنامه و…
- ارائه تمامی مجوزهای کسب شده متناسب با کسب و کار و زمینه فعالیت
- ارائه تقاضانامه ثبت شرکت تجارت الکترونیک در دو نسخه که توسط تمام اعضای شرکت امضا شده باشد.
- ارائه گواهی سوء پیشینه تمامی اعضای شرکت
- ارائه اقرارنامه ثبت شرکت که توسط تمامی اعضای شرکت امضا شده باشد.
- ارائه اساسنامه شرکت در دو نسخه که توسط تمامی اعضای شرکت امضا شده باشد.
هزینه های ثبت شرکت تجارت الکترونیک
برای اطلاع از قیمت ثبت شرکت تجارت الکترونیک می توانید با کارشناسان مجموعه ثبت دانا تماس بگیرید اما برخی از هزینه های ثبت شرکت در زمینه تجارت الکترونیک به شرح زیر است:
- هزینه ناشی از فراهم کردن مجوزهای لازم برای شرکت
- هزینه فراهم کردن شرایط لازم برای ثبت شرکت
- هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار
- هزینه های حق وکاله وکیل در صورتی که انجام مراحل ثبت شرکت را به نماینده قانونی واگذار کرده باشید.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله آموختیم تجارت الکترونیک روشی نوین برای ارتباط خریدار و فروشنده در بستر اینترنت و مبادله در بستر تجاری است از این رو این سبک از تجارت تقاضای بالایی داشته و افراد زیادی برای راه اندازی کسب و کار خود از این روش استفاده می کنند، بنابراین در این مقاله تلاش کردیم تا شرایط و مدارک ثبت شرکت تجارت الکترونیک به صورت کامل بررسی شود.
همچنین توجه کنید برای ثبت شرکت نیاز به دانش و اطلاعاتی در رابطه با صفر تا صد ثبت شرکت است تا در نهایت فعالیت های شرکت با مشکل مواجه نشود، بنابراین می توانید تمامی مراحل ثبت شرکت خود را به کارشناسان ثبت دانا واگذار کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن شرکت شما آماده فعالیت شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!