ثبت شرکت یکی از مهمترین اقداماتی است که می تواند کسب و کار شما را کاملا رسمی و قانونی کند و همچنین در گسترش کسب و کار نیز تاثیرگذار است، از این رو امروزه افراد زیادی در زمینه های متفاوتی به سمت ثبت شرکت آمده و با انتخاب نوع شرکت اقدام به راه اندازی و ثبت شرکت نموده اند.
امــا آنچه بسیار مهم است دانستن اصول و قواعد ثبت شرکت است، زیرا اگر با استانداردهای لازم به ثبت شرکت اقدام نکنیم در ادامه فعالیت های شرکت با مشکل مواجه می شویم؛ بنابراین در ادامه این مقاله به بررسی صفر تا صد ثبت شرکت می پردازیم تا تمامی نکات و موارد لازم را بررسی کنیم و هیچ ناگفته ای را به جا نگذاریم؛ همراه ما باشید…
ثبت شرکت چیست؟
ابتدا قبل از هرچیزی لازم است بدانیم ثبت شرکت چیست، در حالی که شما دارای یک ایده تجاری جدیدی و کاربردی هستید یا توانایی و سرمایه لازم را برای شروع یک کسب و کار جدید دارید، می توانید با ثبت شرکت کسب و کار خود را به صورت رسمی آغاز کنید؛ راه اندازی کسب و کار با ثبت شرکت نوعی تاسیس کار به صورت رسمی و قانونی که تمامی روال و فعالیت های آن نیز به صورت قانونی انجام می شود و قابلیت پیگیری حقوقی دارد.
یکی از موارد مهم در ثبت شرکت توانایی پیگیری تمامی امور به صورت قانونی می باشد، همچنین ثبت شرکت مورد نظر با مزایای بسیار زیادی همراه است که در ادامه به صورت مفصل به بررسی هریک می پردازیم.
برند یا نام تجاری چیست؟
برند یا نام تجاری در واقع یکی دیگر از فاکتورهای مهم در گسترش و رونق کسب و کار است؛ در واقع با انتخاب یک برند برای محصولات شرکت خود می توانید تولیدات یا خدمات خود را نسبت به رقبا و دیگر برندها متمایز کنید؛ با ثبت برند تجاری تا حد زیادی می توانید مانع از کپی برداری توسط افراد سودجو شوید و در صورت ارائه خدمات و محصولات باکیفیت در مدت زمان کوتاهی می توانید به موفقیت برسید و کسب درآمد بالایی را تجربه کنید.
مزایای ثبت شرکت
ثبت شرکت دارای مزایای بسیار زیادی است که برخی از مهمترین آن ها به شرح زیر است:
- تنظیم اساسنامه شرکت که در آن میزان سهام سهامداران، سرمایه شرکت، نوع شرکت و… به صورت واضح و شفاف بیان شده است که در صورت بروز هرگونه اختلاف بین شرکای شرکت به راحتی با مراجعه به اساسنامه تمامی مشکلات رفع می شود.
- امکان شرکت در حراج ها، مزایده و مناقصه ها و این مساله می تواند شرایط شرکت در مناقصه های پر سود را برای شرکت فراهم کند.
- ثبت شرکت یک کار کاملا قانونی است و به کسب و کار شما نیز هویت می بخشد و به دلیل شفاف بودن موارد در شرکت ها، اعتماد مشتریان افزایش می یابد و در نتیجه میزان کسب درآمد و سود حاصل نیز بالا می رود.
- پس از ثبت شرکت با اخذ کارت بازرگانی می توان به بازار بین المللی وارد شویم و به صادرات و واردات بپردازیم.
- استفاده از تسهیلات و کمک های بانکی
- دریافت نمایندگی های داخلی و خارجی و درنتیجه گسترش دامنه فعالیت های تجاری شرکت
صفر تا صد مراحل ثبت شرکت
مراحل ثبت شرکت مقوله پیچیده و حساسی است که اگر به درستی گام های مورد نظر را طی نکنیم احتمال ایجاد مشکل در ادامه فعالیت های شرکت وجود دارد، بنابراین اگر قصد راه اندازی شرکت مورد نظر خود را دارید بهتر است از مسیر اصولی پیش بروید که در ادامه صفر تا صد را بررسی می کنیم.
ابتدا مراحل ثبت شرکت را به صورت گام به گام و خلاصه معرفی می کنیم تا در ادامه هر بخش به صورت کامل توضیح داده شود:
گام اول: انتخاب عنوان و زمینه فعالیت شرکت
آنچه در مرحله اول مهم است انتخاب زمینه فعالیت شرکت است، باید بدانید برای چه کاری قصد راه اندازی شرکت دارید، به عنوان مثال می توان به شرکت خدماتی، شرکت آموزشی، شرکت بازرگانی و… اشاره کرد. در رابطه با انتخاب موضوع شرکت لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- برخی موضوعات توسط افراد عادی قابل ثبت و تاسیس نمی باشد و تنها توسط برخی ارگان های دولتی امکان ثبت و راه اندازی آن وجود دارد.
- برخی از موضوعات قبل از تاسیس و راه اندازی نیاز به دریافت مجوز دارد که لازم است مجوز ثبت شرکت نیز به عنوان یکی از مدارک هنگام ثبت و راه اندازی شرکت ارائه شود.
- برخی از موضوعات هنگام تاسیس و راه اندازی به دریافت مجوز ندارد اما پس از ثبت شرکت برای انجام و ارائه موارد خاص نیاز به دریافت مجوز است.
- برخی موضوعات نیز برای ثبت شرکت نیاز به مجوز خاصی ندارد و تنها نیاز است تمام مراحل به درستی طی شود.
گام دوم: تعیین نوع شرکت مورد نظر
درگام دوم انتخاب نوع شرکت متناسب با زمینه فعالیت شرکت می رسد که می توانید با توجه به زمینه کاری و آنچه که در شرکت انجام می شود و قابل ارائه است به سراغ انتخاب نوع شرکت بروید، انواع شرکت را می توان به شرکت مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص، شرکت تضامنی، شرکت تعاونی و… اشاره کرد.
گام سوم: انتخاب شرکای شرکت و سهامداران می باشد که در این مرحله لازم است تمامی شرکا و سهامداران با دقت و توجه به شرایط همکاری در شرکت، میزان سرمایه، مسئولیت ها، نوع شراکت و میزان سود و زیان و… مشخص شود، زیرا تمامی مواردی که ابتدای ثبت شرکت مشخص می شود متناسب با همان شرکا یا سهامداران دارای مسئولیت های مشخص و سود و زیان هستند، بنابراین بهتر است همه موارد در ابتدا به صورت شفاف تعیین شود.
گام چهارم: تعیین میزان سرمایه نقدی و آورده شرکا
سرمایه نقدی شرکت همان بخشی از سرمایه شرکا است که دقیقا به صورت نقدی برای شرکت در نظر گرفته می شود اما آورده یا سرمایه غیرنقدی شرکا را می توان به تخصص، خودرو، ملک و… اشاره کرد که هر یک از شرکا و سهامداران به عنوان بخشی از سهام ارائه می دهند و لازم است تا با قوانین اصولی آورده های غیرنقدی تقویم و به صورت دقیق مشخص شود.
در اغلب موارد برای ثبت شرکت به حداقل یک میلیون ریال یا صد هزارتومان نیاز است که بدون تامین این مبلغ نمی توان ثبت شرکت را انجام داد، زیرا همان سرمایه اولیه در نظر گرفته می شود. در نظر داشته باشید آورده غیرنقدی هر یک از شرکا تا مدت مشخص شده تحت استفاده شرکت می باشد، به عنوان مثال اگر آورده غیرنقدی یک ساختمان است، ساختمان تماما در اختیار شرکت است و دیگر صاحب اصلی هیچ مالکیتی بر آن ندارد.
گام پنجم: انتخاب و تعیین نام شرکت
انتخاب نام شرکت یکی دیگر از مراحل ثبت شرکت است که لازم است نام شرکت با دقت و توجه به موارد خاصی انتخاب شود، برخی از این موارد و الزامات عبارتند از:
- نام شرکت از اسامی خارجی انتخاب نشود.
- از روش های مختلفی اطمینان پیدا کنید که این نام پیش از شما توسط شخص دیگری انتخاب نشده باشد.
- نام انتخابی دارای معنا و مفهوم باشد و از انتخاب اسامی بی مفهوم و پایه و اساس خودداری کنید.
- اسم انتخابی با فرهنگ ایرانی و عمومی جامعه در تضاد نباشد.
گام ششم: انتخاب اعضاء هیئت مدیره و حق امضاء
پس از طی کردن مراحلی که پیش از این به آن اشاره کردیم لازم است نسبت به انتخاب اعضای اصلی شرکت تصمیم گیری کنیم که این اعضا به شرح زیر است و علاوه بر انتخاب اعضای اصلی شرکت لازم است مسئولیت های هریک و حق امضا نیز برای آن ها مشخص شود که از مهمترین مراحل ثبت شرکت این بخش است، زیرا اگر افراد مسئولیت پذیری برای سمت های مختلف انتخاب نشود در نهایت نمی توان انتظار رشد کسب و کار و دریافت سود بالایی نیز داشته باشیم:
- تعیین مدیر عامل شرکت
- تعیین رئیس هیئت مدیره شرکت
- تعیین نایب رئیس هیئت مدیره شرکت
- تعیین اعضای هیئت مدیره شرکت
- تعیین بازرسین اصلی و علی البدل در شرکت
گام هفتم: تهیه مدارک برای تاسیس شرکت براساس درخواست اداره ثبت شرکت ها
ارائه مدارک نیز یکی از مراحل مهم در ثبت شرکت به حساب می آید، زیرا در صورت کسری مدارک ثبت شرکت به حالت تعلیق درآمده و تا تکمیل مدارک این شرایط ادامه دارد؛ بنابراین لازم است تمامی مدارک درخواست شده طبق برنامه به سازمان مربوطه ارائه شود.
با توجه به هوشمند شدن سامانه های احراز هویت ارائه برخی مدارک اجباری نمی باشد.
گام هشتم: ارسال مدارک به سازمان مربوطه
پس از طی کردن مراحل قبلی لازم است مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکت ها تحویل داده شود، در این مرحله اجباری به مراجعه حضوری نمی باشد، بلکه می توانید از طریق اداره پست این کار را انجام دهید.
گام نهم: انتشار آگهی در روزنامه رسمی
مرحله نهایی ثبت شرکت به انتشار آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالنتشار مربوط می شود که این بخش به معنای مرحله نهایی ثبت شرکت است، پس از تایید تمامی مدارک و مراحل توسط بخش ها و سازمان های مربوط نوبت به انتشار آگهی می رسد که مرحله نهایی ثبت شرکت به حساب می آید.
انواع شرکت های قابل ثبت در ایران
در دسته بندی کلی شرکت ها به دو دسته شرکت های مدنی و شرکت های تجاری تقسیم می شوند، شرکت های مدنی به آن دسته شرکت هایی گفته می شود که برای انجام یک عملیات مشخص راه اندازی شده و این قابلیت را دارد تا در زمینه های مختلف کسب و کار یا ارائه هنرهای مختلف فعالیت کند؛ در این شرکت ها تمامی اعضای شرکت به یک اندازه در سود و زیان سهیم است و سهم کسی بالاتر یا پایین تر نمی باشد. شرکت های مدنی خود دارای دسته بندی های مشخصی است.
اما شرکت های تجاری به شرکت هایی گفته می شود که برای اهداف تجاری و کسب سود از طریق عملیات بازرگانی و مالی طی قراردادهای رسمی بین دو یا چند نفر به عنوان شرکا و سهامداران بصورت کاملا قانونی تاسیس می شود، انواع شرکت های تجاری دارای هشت زیر گروه است که برخی از آن ها در بین افرادی که قصد تاسیس شرکت دارند متداول تر می باشد.
- شرکتهای سهامی خاص
- شرکتهای سهامی عام
- شرکتهای با مسئولیت محدود
- شرکتهای نسبی
- شرکتهای تضامنی
- شرکتهای مختلط سهامی
- شرکتهای مختلط غیرسهامی
- شرکتهای تعاونی تولید و مصرف
از بین شرکت های معرفی شده، شرکت های سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت تضامنی آمار ثبتی بیشتری داشته و تعداد درخواست های برای راه اندازی این نوع شرکت ها بیشتر است، بنابراین لازم است شرایط ثبت، مدارک و نحوه ثبت این نوع شرکت ها بصورت کامل بررسی شود؛ هرچند نحوه ثبت و تاسیس دیگر شرکت ها نیز مشابه است امــا در برخی موارد دارای تفاوت هایی هستند.
بررسی شرکت های قابل تاسیس در ایران
همانطور که پیش تر در بخش انواع شرکت ها به آن پرداختیم شرکت هایی همچون سهامی خاص، مسئولیت محدود و تضامنی دارای تعداد ثبت بالاتری است، بنابراین می توان این شرکت را طبق تعریف های زیر معرفی کرد.
شرکت سهامی خاص
شرکت های سهامی خاص نوعی شرکت بازرگانی و تجاری است که همه ی سرمایه آن توسط موسسین شرکت تامین می شود و سرمایه این شرکت به سهام تبدیل می شود، در این شرکت مسئولیت هریک از اعضای شرکت به مبلغ سهام آن ها محدود است.
شرکت مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود نیز یکی از انواع شرکت های پرکاربرد و رایج است، این نوع شرکت ها نیز بین دو یا چند نفر و با اهداف تجاری تاسیس می شوند؛ در شرکت مسئولیت محدود سرمایه اولیه شرکت به سهام تقسیم نمی شود و هر شخصی تنها به اندازه سرمایه اولیه و سهام خود در برابر بدهی ها و قروض شرکت مسئولیت دارد.
در رابطه با این نوع شرکت می توان گفت در ضورتی که شرکت با ورشکستگی مواجه شود، طلبکاران شرکت تنها قادر به دریافت مطالبات خود از سرمایه شرکت هستند و هیچ حقی بر دریافت مطالبات خود از طریق اموال شرکای شرکت نخواهند داشت.
شرکت تضامنی
نوع دیگری از شرکت های قابل ثبت شرکت تضامنی است که با هدف فعالیت های تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تاسیس می شود؛ در صورت ورشکستگی شرکت و وجود مشکل اگر اموال شرکت برای پرداخت بدهی ها کافی نباشد هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام بدهی و تعهدات شرکت است؛ و در صورتی که بین شرکاء قرار دادی جز این بسته شود از نظر قانون ارزشی ندارد.
شرایط ثبت شرکت
شرکت های مختلف دارای شرایط مختلفی برای ثبت هستند، همانطور که پیش تر در رابطه با انواع شرکت ها توضیح داده شد و هریک دارای ویژگی های مختلفی هستند، بنابراین شرایط ثبت شرکت نیز در شرکت های مختلف متفاوت است و البته برخی از شرایط عمومی در تمامی شرکت ها یکسان است. در ادامه شرایط ثبت شرکت را در سه نوع شرکت رایج و پرکاربرد را بررسی می کنیم.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
- حداقل 3 عضو به عنوان هیئت مدیره و ۲ عضو به عنوان بازرس برای ثبت شرکت سهامی خاص الزامی است(یکی بازرس اصلی و دیگری بازرس علی البدل ) که همگی به سن قانونی 18 سال رسیده باشند.
- بین بازرسین و هیئت مدیره شرکت هیچ گونه رابطه فامیلی نباشد.
- اعضای هیئت مدیره حداقل دارای یک سهم در شرکت باشند.
- حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص 100 هزارتومان است که لازم است 35 درصد از کل مبلغ هنگام تاسیس و پس از تایید نام شرکت بصورت نقدی پرداخت شود؛ لازم است این مبلغ به عنوان در یک حساب مجزا و مخصوص شرکت واریز شود.
- در شرکت های مسئولیت محدود سرمایه و دارایی شرکت به سهام تبدیل می شود، بنابراین هریک از شرکا یا سهامداران با توجه به مبلغ اسمی سهام در برابر بدهی ها و تعهدات شرکت مسئولیت دارند.
- در این شرکت ها نقل و انتقال سهام شرکت وابسته به موافقت دیگر سهامداران شرکت است.
- صدور سهام شرکت قبل از تاسیس و راه اندازی شرکت کاری غیرقانونی است و افراد به عنوان مجرم شناخته می شوند.
- قبل یا بعد از نام شرکت آوردن کلمه خاص الزامی است و این مساله در تمام آگهی ها و موارد مختلف رعایت شود.
- سرمایه شرکت های سهامی خاص بوسیله موسسین شرکت تامین می شود و سهامداران اجازه صدور اعلامیه پذیره نویسی نخواهند داشت.
شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود
- حداقل تعداد اعضا برای تشکیل شرکت مسئولیت محدود دو نفر است.
- حداقل سرمایه لازم که در اساسنامه شرکت نیز ذکر می شود یک میلیون ریال یا صد هزار تومان است.
- برای ثبت این نوع شرکت ها نیازی به مدرک تحصیلی نمی باشد.
شرایط ثبت شرکت تضامنی
- در شرکت تضامنی حداقل تعداد شرکا 2 نفر و حداقل هیات مدیره نیز یک نفر می باشد.
- بر اساس ماده 118قانون تجارت، در شرکت های تضامنی سرمایه شرکت به صورت نقدی و غیرنقدی پذیرفته می شود اما برای تشکیل شرکت کل سرمایه نقدی پرداخت شده و همچنین سرمایه غیرنقدی نیاز به تقویم دارد.
- برای تاسیس و راه اندازی این شرکت ها هیچ گونه حداقل مبلغی مشخص نشده است.
- تعداد مدیران در شرکت های تضامنی می تواند یک یا چند نفر باشد که محدود به مدتی خاص یا نامحدود است و ممکن است مدیر یا مدیران شرکت از بین شرکا یا خارج از شرکت انتخاب شود.
چه مدارکی برای ثبت شرکت نیاز است؟
هر کار اداری از جمله موارد ثبتی یا تاسیس شرکت به ارائه مدارک نیاز دارد، پس از انتخاب موضوع و نوع شرکت لازم است مدارک درخواست شده به اداره ثبت شرکت ها و سازمان مربوطه تحویل داده شود، اغلب موارد برای هر نوع شرکت مدارک خاصی نیاز است که در ادامه هریک را به صورت مجزا به آن اشاره می کنیم.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص
- ارائه اظهارنامه شرکت در دو جلد
- ارائه اساسنامه شرکت در دو جلد
- ارائه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین در دو جلد
- ارائه صورتجلسه هیات مدیره با امضای مدیران منتخب در دو جلد
- ارائه مدارک هویتی تمام اعضای هیات مدیره، سهامداران و بازرسین اعم از کپی شناسنامه برابر اصل شده، کارت ملی و کد فراگیر
- ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه اولیه شرکت
- ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری در صورتی که آورده شرکت غیرنقدی باشد.
- ارائه گواهی عدم سوءپیشینه برای تمام اعضای هیات مدیره و بازرسین شرکت
- ارائه ی اقرارنامه تمام اعضا ی هیات مدیره با این مضمون که در هیچ ارگارن رسمی و دولتی فعالیتی ندارند و مدیر عامل با اسن مضمون که در شرکت دیگری سمت مدیریت نداشته باشد.
- ارائه گواهی آگهی تاسیس روزنامه رسمی و روزنامه رسمی آخرین تغییرات در صورت وجود
- ارائه وکالتنامه در صورتی که مراحل ثبت شرکت را دیگران واگذار کرده اید.
- ارائه مجوز ثبت شرکت در رابطه با فعالیت های خاصی که نیاز به دریافت مجوز دارد.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت مسئولیت محدود:
- ارائه تقاضانامه ثبت شرکت مسئولیت محدود در دو جلد
- ارائه شرکت نامه شرکت در دو جلد
- ارائه اساسنامه شرکت در دو جلد
- ارائه صورت جلسه ی مجمع عمومی موسسین و هیات مدیره در دو جلد
- ارائه مدارک هویتی تمامی شرکا و مدیران شرکت اعم از کپی شناسنامه، کارت ملی و…
- دریافت مجوز تاسیس شرکت در صورت نیاز
مدارک لازم جهت ثبت شرکت تضامنی
- ارائه دو نسخه تقاضانامه
- ارائه دو نسخه شرکت نامه
- ارائه دو نسخه اساسنامه
- ارائه فتوکپی شناسنامه ی شرکا
- دریافت و ارائه مجوز در صورت نیاز
چگونه یک نام برای شرکت خود انتخاب کنیم؟
برای انتخاب نام شرکت برخی محدودیت هایی وجود دارد که برای جلوگیری از تکراری بودن نام و همچنین تایید آن در مراحل ثبت شرکت لازم است به موارد زیر دقت کنید:
- نام انتخابی شما خاص باشد، به گونه ای که منحصرا شرکت شما با آن نام شناخته شود.
- بهتر است نام شرکت سه سیلابی باشد.
- نام انتخابی حتما ریشه فارسی داشته باشد.
- نام شرکت با موضوع فعالیت شرکت همخوانی داشته باشد.
- حتما توجه کنید نام انتخابی شما پیش از این ثبت نشده باشد، زیرا در صورت تکراری بودن هنگام ثبت شرکت رد می شود.
- هنگام ثبت شرکت 5 نام مختلف طبق اولویت ارائه می شود که در ادامه یکی از نام ها توسط کارشناسان ثبت انتخاب و تایید می شود.
- از اسامی سازمانی که متعلق به برخی سازمان ها است استفاده نشود.
آورده غیرنقدی شرکا چیست؟
برای تشکیل شرکت هریک از اعضای شرکت آورده ای می آورد که به همان سبب یکی از شرکای شرکت به حساب می آید؛ حال این آورده می تواند نقدی یا غیرنقدی باشد؛ آورده نقدی همان وجه نقد است اما آورده غیرنقدی می تواند به صورت مال مادی، مال غیرمادی و یا صنعت باشد.
مال مادی، مالی قابل لمس است که می تواند منقول یا غیرمنقول باشد؛ مال غیرمادی نیز مالی است که وجود خارجی ندارد امــا از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است؛ مثل اختراع یا تخصص و دانش افراد که دارای ارزش مبادله ای است. در رابطه با اموال مادی و غیرمادی آنچه اهمیت دارد و ضروری است تقویم آورده های غیرنقدی است؛ لازم است مال مادی و غیرمادی تقویم شود تا با تعیین ارزش آن ها نسبت سهم شریک آورنده مال در شرکت و همچنین سهم او از سود مشخص شود.
بنابراین یکی از مراحل مهم در ثبت شرکت تقویم آورده های غیرنقدی به صورت اصولی و با تایید کارشناس رسمی دادگستری می باشد.
درج اطلاعات متقاضی در سامانه ثبت شرکت ها
پس از آنکه تمامی مدارک خواسته شده توسط متقاضی آماده شد نوبت به تکمیل فرم در سامانه ثبت شرکت ها می رسد، در این سامانه اطلاعات درخواست شده را وارد کرده و سپس مدارک مورد نیاز را بارگذاری می کنیم؛ در این سامانه ابتدا شماره ملی شخص را وارد می کنیم سپس تمامی اطلاعات فردی متقاضی اعم از استان محل تقاضا، شهرستان واحد ثبتی، مدت فعالیت شرکت، نوع تقویم سال مالی، شماره تلفن، ایمیل و… را وارد می کنیم و سپس به گام بعدی می رویم.
ارسال تمامی مدارک از طریق پست
پس از تکمیل اطلاعات از طریق سامانه ثبت شرکت ها و دریافت تاییدیه پذیرش، لازم است تا تمامی مدارک درخواست شده را از طریق باجه پستی ارسال نمایید؛ در چنین شرایطی سه حالت برای پرونده شما بوجود می آید:
1-پرونده شما تایید می شود و به مرحله انتشار آگهی می رسد
2-پرونده شما رد می شود
3-پرونده شما به دلیل نقص اطلاعات به حالت تعلیق درمی آید
مدت زمان لازم برای ثبت شرکت
با توجه به نوع شرکتی که انتخاب می کنید زمان مورد نیاز برای ثبت شرکت نیز متغیر است، اما به صورت کلی زمان لازم برای ثبت شرکت ها پس از تکمیل و ارائه مدارک به صورت میانگین بین 10 الی 15 روز است؛ اما باید در نظر داشت در برخی شرکت ها مانند شرکت سهامی خاص این زمان بیشتر می شود، زیرا برای ثبت این نوع شرکت باید در مراحل ثبت، افتتاح حساب نیز انجام شودکه خود این مرحله ممکن است چند روز طول بکشد.
تفاوت روزنامه رسمی و کثیرالانتشار
انتشار آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار از مراحل پایانی ثبت شرکت به حساب می آید که این دو روزنامه با یکدیگر متفاوت است، در ادامه به معرفی هریک می پردازیم.
روزنامه رسمی
روزنامه رسمی، روزنامه ای است که وابسته به قوه قضاییه بوده و تمام آگهی های رسمی کشور در این روزنامه منتشر می شود؛ شاید لازم باشد بدانید روزنامه رسمی را نمی توانید از دکه های روزنامه فروشی خریداری کنید.
برخی از مطالب که در روزنامه رسمی منتشر می شود عبارتند از:
- انتشار متن کامل قوانین تصویب شده در مجلس شورای اسلامی
- انتشار آگهی ثبت شرکتها، موسسات تجاری و همچنین آگهی تغییرات شرکت ها و موسسات
- انتشار آگهی ثبت علامت تجاری و تمدید آن
- انتشار آگهی ثبت طرح صنعتی و اختراعات
روزنامه کثیرالانتشار
روزنامه کثیرالانتشار تعریف مشخص حقوقی ندارد و برای تشخیص آن بر اساس تیراژ روزنامه نیز مبنایی در نظر گرفته نشده است. اما بصورت کلی روزنامههای پرفروش در هر کشور را روزنامه کثیرالانتشار آن کشور می گویند که لازم است برخی از آگهی ها در این روزنامه نیز چاپ شود.
زمان تاسیس شرکت یک روزنامه کثیرالانتشار را انتخاب کرده و نام این روزنامه را در اظهارنامه شرکت و آگهی صورتجلسه مجمع عمومی موسسین شرکت نیز درج می کنیم.
هزینه لازم برای ثبت شرکت
- هزینه پست مدارک شرکت (هزینه ی پاکت ، پوشه و پست مدارک شرکت)
- تعرفه حق الثبت
- تعرفه ابطال تمبر سرمایه شرکت
- نرخ تعرفه حق الوکاله ثبت شرکت
- هزینه های روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار
- هزینه کارمزد موسسه در صورتی که ثبت شرکت توسط موسسه های خصوصی انجام می شود
با توجه به تمامی هزینه ها و تعرفه های جدید در سال ۱۴۰۱ هزینه ثبت شرکت ها از حداقل ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شروع می شود.
اهمیت کد فراگیر در ثبت شرکت ها
کد فراگیر در ثبت شرکت ها برای افراد خارجی دقیقا مانند ارزش کد ملی برای ایرانی ها است، اگر شخصی به ایران مهاجرت کند در اولین فرصت لازم است نسبت به دریافت کد فراگیر اقدام کند، تا در انجام فعالیت های کاری و اقتصادی با هیچ گونه مشکلی مواجه نشود.
کد فراگیر نشان دهنده ی هویت و شخصیت افراد خارجی در ایران است و با استفاده از آن افراد خارجی نیز می توانند از امکانات موجود در ایران بهره مند شده و فعالیت های اقتصادی خود را از سر بگیرند. در بخش ارائه مدارک و تکمیل فرم اطلاعات متقاضی ارائه کد فراگیر برای اتباع خارجی اجباری است، بنابراین اگر شخص غیر ایرانی هستید که قصد ثبت شرکت در ایران دارید بهتر است در اولین فرصت نسبت به دریافت کد فراگیر اقدام نمایید.
ثبت شرکت آنلاین
امروزه موسسات و شرکت های مختلفی در زمینه ثبت شرکت ها وجود دارد که با استفاده از کارشناسان و مشاورین مجرب می تواند از صفر تا صد ثبت شرکت با شما همراه باشد و در این مسیر پیچیده راهنمای شما باشند؛ برای دریافت خدمات از این شرکت ها نیازی به مراجعه حضوری نمی باشد و تنها با تماس تلفنی یا استفاده از پلتفرم های مختلف مانند وبسایت، اپلیکیشن و… درخواست خود را ارائه دهید تا در کوتاه ترین زمان ممکن کارشناسان با شما تماس گرفته و آنچه را که لازم است برای شما توضیح می دهند.
کلام آخر
ثبت شرکت دارای مراحل مختلف، جزئیات و پیچیدگی های زیادی است که لازم است تمامی مراحل با دقت و در نظر گرفتن جزیات طی شود تا در نهایت فعالیت های شرکت با هیچ مشکلی مواجه نشود.
در این مقاله تلاش شد تا تمامی مراحل تاسیس شرکت از انتخاب موضوع، انتخاب نوع شرکت، انتخاب نام شرکت، تکمیل مدارک، ثبت تقاضا در سامانه ثبت شرکت ها، تکمیل و ارسال مدارک، شرایط و مراحل ثبت شرکت، انتشار آگهی روزنامه رسمی و کثیرالانتشار و… بصورت کامل برای شما عزیزان توضیح داده شود تا بتوانید با استفاده از نکات و جزئیات موجود مراحل ثبت شرکت را با موفقیت به سرانجام برسانید و در صورت نیاز می توانید از موسسه های فعال در این زمینه کمک بگیرید.
سوالات متداول
آیا امکان ثبت شرکت بهصورت غیرحضوری وجود دارد؟
بله، با توجه به راه اندازی سامانه آنلاین ثبت شرکت مراحل اولیه کاملاً آنلاین و غیرحضوری انجام می شود، تنها جهت ارسال برخی از مدارک و جهت دریافت آگهی تأسیس شرکت حضور فیزیکی شخص الزامی است اما مراحل اولیه و مهم آن آنلاین است.
مدت اعتبار علامت ثبت شده چقدر است؟
مدت اعتبار برند و علامت تجاری ثبت شده از زمان تحویل اظهارنامه به مدت 10 سال است اما تمدید آن برای 10 سال بعدی نیز بلامانع است.
چگونه سهامداران می توانند از شرکت خارج شوند؟
سهامداران از طریق نقل و انتقال سهام خود و همچنین پرداخت 4درصد سهم مالیات خود می توانند از شرکت خارج شوند.
تشکر میکنم ازاینکه شفاف و روان توضیح دادید.
سلام خواهش میکنم وظیفست
ثبت دانای عزیزاگر هزینه های ثبت شرکت را هم ذکر میکردید بسیارعالی میشد
درود بر شما دوست عزیز هزینه ها متفاوت است و بستگی به چندین مولفه دارد لطفا تماس بگیرید ممنون
از طریق این مقاله با موسسه ی خوب دانا اشنا شدم و همکاری بسیاری خوبی رقم خورد. از همکاری با شما صمیمانه سپاسگزام .گرشاکاوه🌱
سلام ارادت مخصوص