امروزه کسب درآمد از طریق مشاغل خانگی بهعنوان یکی از موضوعات مطرح و رسمی در جامعه می باشد و افراد زیادی توانسته اند از این طریق درآمد خوبی را بدست بیاورند، از مهمترین ویژگی این کسب و کار می توان به دسته جمعی بودن و همکاری تمام خانواده و همچنین عدم نیاز به محل کار مجزا برای پیاده سازی ایده های مختلف اشاره کرد.
امروزه افراد زیادی در شبکه های اجتماعی و یا با راه اندازی وبسایت اقدام به فروش محصولات خود می کنند که شمار زیادی از این کسب و کارها تا کنون موفق عمل کرده است، چنانچه شما نیز قصد دارید مشاغل خانگی خود را راه اندازی کنید بهتر است ابتدا نحوه اخذ جواز مشاغل خانگی را به صورت کامل بیاموزید و سپس به سراغ راه اندازی کسب و کار خود بروید.
برخی از این کسب و کارها دارای برند و لوگو مخصوص خود هستند، زیرا نقش علامت تجاری در بازار کار بسیار مؤثر و سبب رشد مشاغل می شود.
تعریف مشاغل خانگی
مشاغل خانگی به فعالیت هایی گفته می شود که توسط اعضای یک خانواده در محل زندگی و بدون هیچ گونه احساس مزاحمت برای دیگر همسایه ها انجام می شود، خروجی این گونه مشاغل اغلب کالا و یا خدماتی است که درآمد و دستمزد آن نیز از این طریق تأمین می شود.
ضرورت دریافت مجوز مشاغل خانگی
شاید برایتان سؤال شده است که چه ضرورتی به دریافت مجوز برای راه اندازی مشاغل خانگی می باشد، لازم است بدانید، هر نوع کسب و کار خانگی که فعالیت خود را بدون گرفتن مجوز راه اندازی کند به احتمال بسیار زیادی مجازات قانونی در انتظار او می باشد؛ بنابراین برای جلوگیری از ایجاد هرگونه دردسر بهتر است در ابتدای شروع کار نسبت به دریافت مجوز با توجه به شرایط و قوانین ذکر شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام نمایید.
در مرحله اول چیزی که اهمیت دارد آشنایی با نحوه اخذ مشاغل خانگی است زیرا درک تفاوت های این مجوز با کسب و کارهای عادی و همچنین دانستن شرایط و مراحل دریافت آن نیز مسئله مهمی می باشد.
شرایط اخذ مجوز مشاغل خانگی
متقاضیانی که قصد راه اندازی کسب و کار خانگی و دریافت مجوز آن را دارند نیاز است شرایط عمومی و تخصصی را دارا باشند تا در نهایت جواز به آن ها تعلق بگیرد.
شرایط عمومی
- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- سن اشخاص کمتر از 20 سال نباشد.
- هیچ گونه سوءپیشینه یا سابقه کیفری مؤثر نداشته باشد.
- داشتن کارت پایان خدمت سربازی برای آقان ضروری است.
- در محل اجرای ایده اقامت داشته باشید.
شرایط اختصاصی
- حداقل 5 سال سابقه کاری
- گواهی مبنی بر آموزش و مهارت مرتبط با زمینه کاری
- گواهی سلامت برای افرادی که قصد راه اندازی مشاغل خانگی در زمینه تولید مواد غذایی دارند.
- فراهم کردن حداقل 20 درصد از سرمایه اولیه برای راه اندازی کسب و کار
- دارای ایده کاربردی برای آغاز کار
- مهارت اداره کسب و کار و مدیریت آن به نحو احسن
چه مدارکی برای اخذ جواز مشاغل خانگی لازم است؟
- ارائه مدارک هویتی فرد (کپی شناسنامه و کارت ملی)
- ارائه کارت پایان خدمت سربازی برای آقایان
- ارائه گواهی عدم سوءپیشینه و سابقه کیفری
- ارائه اصل و کپی گواهی و مدارک مرتبط با حوزه فعالیت
مراحل صدور مجوز مشاغل خانگی چیست؟
دستگاه اجرایی مرتبط با صدور مجوز کسب و کارهای خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد و مراحل اخذ جواز زیر نظر معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال این وزارتخانه انجام می شود و علاوه براین ایده و طرح های پیشنهادی کارآفرینان توسط کارگروه اشتغال هر استان بررسی و تائید می شود.
لازم به ذکر است امکان فعالیت همزمان در چند کسب و کار خانگی با تائید دستگاه اجرایی امکان پذیر است امــا در نظر داشته باشید مجموع ساعت فعالیت هریک از اعضای مجموعه بیشتر از 44 ساعت در هفته نباشد. در ادامه روال قانونی و مراحل صدور مجوز به شرح زیر است:
1- ابتدا در سامانه مشاغل خانگی کشور ثبت نام کنید.
2- درخواست جواز مشاغل خانگی را به سازمانهای مربوطه ارائه دهید.
3- مدارک و فرم های مربوطه را تکمیل کنید و در سایت بارگذاری کنید و به سازمان مربوطه ارائه دهید.
4- توجه کنید که متقاضی مشاغل خانگی مهارت و توانایی لازم را برای شغل خانگی پیشنهادی را کسب نماید.
5- اگر کسب و کار شما در لیست مشاغل خانگی وجود ندارد، می توانید آن را به کارگروه مورد نظر ارائه دهید تا به صورت کامل بررسی کرده و در صورت تائید به لیست مشاغل و کسب و کارهای خانگی اضافه شود.
6- مستندات تأمین سرمایه و سهم آورده متقاضی به سازمان مربوطه ارائه داده شود.
7- درخواست و ایده متقاضی در دستگاه اجرای مخصوص بررسی شده و نتیجه آن طی یک هفته به شخص ابلاغ می شود.
8- در مرحله نهایی با موافقت و تائید طرح، مجوزهای قانونی راه اندازی مشاغل خانگی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان صادر می شود و مرحله نهایی می باشد.
سامانه صدور مجوز مشاغل خانگی
برخی نکات مهم در صدور مجوز کسب و کارهای خانگی و روال قانونی در سامانه صدور مجوز را می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ثبت نام تمام متقاضیان دریافت کسب و کارهای خانگی در سامانه مشاغل خانگی کشور اجباری می باشد.
- تکمیل فرم ثبت نام در سامانه مشاغل خانگی به عهده سرپرست خانوار می باشد، در غیر این صورت نیاز است تا رضایت نامه کتبی او ارائه شود.
- مدارک توسط کارشناس مربوطه بررسی و کد رهگیری به شخص واگذار می شود.
- پس از بررسی مدارک و درخواست اشخاص متناسب با رشته کاری درخواست شده، اطلاعات لازم به دستگاه اجرایی مربوطه در همان حوزه ارسال می شود.
- سپس طرح پیشنهادی و مهارت های متقاضی برای اجرای آن سنجیده می شود.
- در صورت موافقت و تصویب طرح، مجوزهای لازم از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر خواهد شد.
- یک نسخه از برگه جواز فعالیت مشاغل خانگی مستقیماً به بانک ها ارسال خواهد شد.
- لازم به ذکر است پس از صدور مجوز و تصویب طرح پیشنهادی هرگونه تغییرات در شرایط در سامانه مربوطه ثبت شود (در رابطه با این مورد می توان به ثبت تغییرات شرکت اشاره کرد)
اخذ جواز مشاغل خانگی چه مزیتی دارد؟
مهمترین مزیت آن را می توان به دریافت وام و تسهیلات بانکی اشاره کرد که تمامی افراد دارای مجوز قانونی راه اندازی مشاغل خانگی می توانند به راحتی از این خدمات استفاده کنند و مقدار وام دریافتی به طرح و ایده متقاضیان بستگی دارد و اغلب این وام ها با شرایط ویژه و بازپرداخت های طولانی می باشد تا در ابتدای شروع کار بهعنوان سرمایه اولیه برای راه اندازی کسب و کار استفاده شود.
یکی دیگر از مزیت های اخذ مجوز را می توان به حمایت دولت از این کسب و کارها اشاره کرد؛ که معافیت از عوارض تجاری و اداری، امکان استفاده از بازارهای محلی و… مواردی از این قبیل می باشد.
کلام آخر
در این مقاله سعی شد تا نحوه اخذ جواز مشاغل خانگی بصورت کامل بررسی شود، اما در نظر داشته باشید صدور مجوز و مراحل آن دارای چالش های زیادی است که در صورت نداشتن اطلاعات و دانش کافی در این زمینه روال کاری شما طولانی و زمان بر خواهد شد.
بنابراین قبل از شروع کار اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و در صورت هرگونه سؤال و ابهامی کارشناسان مجموعه ثبت دانا آماده پاسخگویی به شما کاربران عزیز می باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!