در مقالات قبلی درباره مراحل ثبت شرکت ، مزایای ثبت شرکت و معایب آن صحبت کردیم . حال به این مطلب میرسیم که پس از ثبت شرکت، چه اقداماتی باید انجام شود . در تمامی این مراحل از ابتدا تا انتهای آن میتوانید با مشاورین دانا ثبت تماس بگیرید و از راهنمایی آنها استفاده کنید. در این مقاله به بررسی موضوعاتی چون :
- اقدامات لازم پس از ثبت شرکت
- انواع روزنامههای کثیرالنتشار
- انواع دفاتر پلمپ
- ارزش افزوده
خواهیم پرداخت .
زمان مطالعه : 20 دقیقه
اقدامات لازم پس از ثبت شرکت
بعد از اینکه شرکت خود را در اداره ثبت شرکتها به ثبت میرسانیم . یعنی زمانی یک نسخه از مدارکی را که امضا کرده بودیم را از اداره ثبت شرکتها دریافت کردیم، باید آگهی تاسیس را در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران به چاپ برسانیم .
انجام این کار قبلا به صورت ارسال فیزیکی مدارک و حضور یک نفر از اعضا در روزنامه رسمی انجام میشد، اما چند سال اخیر انجام کلیه این مراحل به صورت غیر حضوری و الکترونیکی است .
متن آگهی تاسیس شرکت که شامل اصلاحاتی مثل نام شرکت ، نوع شرکت، تاریخ ثبت شرکت، اسامی موسسان یا سهامداران، میزان سرمایه شرکت ، موضوع فعالیت و حیطه ی کاری شرکت، دارندگان حق امضای شرکت، شماره ثبت شرکت، آدرس و نشانی شرکت در روزنامه به چاپ میرسد. در واقع متن آگهی تاسیس شرکت خلاصهای از نوع شرکت و حوزهی فعالیت و دارندگان آن شرکت میباشد. متنی که در آگهی تاسیس روزنامهی رسمی به چاپ میرسد برای عموم قابل مشاهده است و افراد با یک جستجو ساده در سایت روزنامه رسمی به ادرس www.rrk.ir میتوانند اطلاعات شرکت را پیدا کنند و از وجود یک شرکت مطمئن شوند . برای ورود به سایت روزنامه رسمی باید حداقل یکی از این اطلاعات را داشته باشیم ;نام شرکت به طور کامل ، شماره ثبت یا شناسنامه ملی شرکت .
شماره ثبت و شناسنامه ملی شرکت از اداره ثبت شرکت ها صادر میشود . در واقع یکی از راههای به دست آوردن اطلاعات شرکت اثبات صحت وجود یک شرکت پیدا کردن آن در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی است . تمام شرکتهایی که در تهران و شهرهای دیگر به ثبت میرسد آگهی آنها در روزنامه رسمی چاپ می شود و داشتن روزنامه رسمی و درج آگهی تاسیس در سایت روزنامه رسمی در واقع الزام قانونی دارد .
اما باید بدانید که چاپ آگهی در روزنامه رسمی مستلزم پرداخت هزینه میباشد و ما قبل از چاپ شدن باید هزینه انتشار آگهی را پرداخت کنیم ، اما هزینه پرداخت روزنامه رسمی یک هزینه ثابت برای تمام شرکتها نیست و بسته به خط هایی که در بر میگیرد و میزان فضایی که از یک صفحه روزنامه را اشغال میکند محاسبه میشود و نمیتوان یک قیمت ثابت برای تمام شرکتها در نظر گرفت .
اما روزنامههای یک شرکت محدود به روزنامه رسمی نمیشود و در راستای ماده 197 و 200 قانون تجارت و ماده 6 نظامنامه مربوط به انتشار آگهیهای ثبتی کلیه شرکتهای دائم، از تاسیس و آگهی تغییرات شرکتهای موسسات الزامی شده در صورتی که آگهیهای ثبتی نام برده در روزنامه کثیرالانتشار درج نشود امکان ثبت صورت جلسه جدید تغییرات برای آن شرکت در سامانه ثبت شرکتها وجود ندارد . پس هر شرکت الزام به درج آگهیهای خود در روزنامه کثیر انتشار دارد . درج آگهی در هر کدام از روزنامههای کثیرالانتشار همانند روزنامه رسمی مستلزم پرداخت هزینه چاپ میباشد .
انواع روزنامههای کثیرالانتشار :
دو نوع روزنامه کثیر الانتشار برای آگهیهای ثبتی وجود دارد:
1.روزنامههای کم هزینه
2.روزنامههای پرهزینه
روزنامههای کم هزینه همان طور که از اسم آن مشخص است هزینه کمتری را در بر میگیرند و البته در مقایسه با روزنامههای پرهزینه مخاطبان کمتری دارد.ولی شما در هنگام ثبت شرکت حتما لازم است نوع روزنامه خود را انتخاب کنید .
روزنامه کثیر پر هزینه :
همانطور که از نامش پیداست هزینه بیشتری شامل میشود و در عوض مخاطبان بیشتری هم دارد و در اکثر شرکتهای بزرگ، هلدینگها وشرکتهای قدیمیتر این نوع روزنامه را برای درج آگهیهای خود انتخاب میکنند .نوع روزنامه کثیرالانتشار را هر شرکت در زمان تاسیس و هنگام تنظیم اظهارنامه ثبت شرکت برای خود انتخاب می کند.
در مورد ثبت شرکت مسولیت محدود بیشتر بدانید
هر تاجر یا کسبه و هر شرکت باید دفاتر پلمپ را داشته باشد قانون تجارت 4 نوع دفتر را الزامی کرده است:
دفتر روزنامه:
دفتری است که مطالبات، دیوان و داد و ستدهای تجارتی، معاملاتی، کلیه واردات و صادرات هزینه های خود در دفتر روزنامه یادداشت میکنند و اطلاعات روزنامه باید در این دفتر ثبت شود.
دفتر کل:
دفتری است که تاجر باید حداقل هر هفته یکبار معاملات را از دفتر روزنامه استخراج کند و هر نوع را در صفحه مصنوعی ثبت کند.
دفتر دارایی:
تاجر باید هر حال اطلاعات جامعی از کلیه داراییهای منقول وغیر منقول و مطالبات سال گذشته را در این دفتر ثبت کند .
دفتر کپیه:
دفتری است که تاجر باید کلید مراسلات و مخابرات و صورتحسابهای صادر خود را در آن ترتیب تاریخ ثبت کند. تراشیدن، حک کردن و سفید گذاشتن بیش از حد، در حاشیه نوشتن و بین خطوط نوشتن در دفاتر تجاری ممنوع است . هر شرکت که به ثبت میرسد و از همزمان تاسیس ثبت شرکت موظف به دریافت دفاتر پلمپ شده از طرف اداره ثبت شرکتها میباشد .
در صورتی که شرکتی که به ثبت رسید، دفاتر پلمپ خود را که شامل دفتر کل و دفتر روزنامه میباشد را دریافت و نگهداری نکند ، مشمول جریمه میشود.دفاتر پلمپ برای هر شرکت الزامی میباشد و حتی برای اخذ کارت بازرگانی داشتن دفاتر پلمپ شده، ضروری و الزامی میباشد. در واقع هر شرکت باید دفتر کل و دفتر روزنامه را دریافت کند و هر شرکت برای دفتر کل یا روزنامه بر اساس میزان کار خود تعیین میکند که دفاتر چند برگی را دریافت کند. شرکتهای تازه تاسیس معمولا دفاتر 50 برگی دریافت میکنند و همینطور دفتر 100 برگی، 150 برگی و 200 برگی نیز وجود دارد.برای دریافت دفاتر باید هزینه مربوط به آن به اداره ثبت شرکتها پرداخت شود .
مرحله بعدی که بسیار مهم و حیاتی است داشتن محلی برای شرکت است که قابل بازدید برای کارشناس امور مالیاتی ثبت شرکتها باشد یعنی محلی برای فعالیت تجاری که در قالب شرکت باشد .
هر شخصی که به فعالیت تجاری مشغول است باید کد ۱۲ رقمی از اداره مالیات دریافت کند یعنی آدرس محلی که فعالیت می کند را به اداره مالیات اعلام کند و تمامی شرکتها ملزم به دریافت این کد هستند یعنی از موقعی که شرکت ثبت می شود بطور قانونی ۲ ماه افراد فرصت دارند تا حوزه مالیاتی خود را مشخص کرده و کد اقتصادی دریافت نمایند و برای هر شرکت یک کد اقتصادی ۱۲ رقمی گرفته می شود و تا زمان حیات آن شرکت همین کد معرف شرکت است در حوزه مالیاتی حتی اگر آدرس شرکت نیز بارها عوض شود کد اقتصادی شرکت تغییر نمی کند . کد اقتصادی شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که شرکتها برای قرارداد بستن با تمامی ارگانها نیاز به داشتن این کد دارند تا بتوانند قرارداد تجاری ببندند و چنانچه شرکتی کد را دریافت نکند ولی قراردادی هم منعقد کند این قرارداد جنبه رسمی و قانونی ندارد همچنین اگر شرکتی هیچگونه فعالیتی نداشته باشد می تواند پایان سال مالی اظهارنامه دفاتر تجاری را بصورت عدم فعالیت رد کند که پیش نیاز این کار هم داشتن کد اقتصادی است یعنی بدون داشتن کد نمی توان اظهارنامه عدم فعالیت رد کرد .
پس از ثبت شرکت، برای گرفتن کد باید ابتدا وارد سامانه سازمان امور مالیاتی کشور شد و پیش ثبت نام کد را انجام داد. بصورتی که اطلاعات پایه شرکت را وارد میکنیم و یک هفته فرصت داریم تا آن را تایید کنیم یعنی تکمیل مدارک را انجام داده و بارگزاری کنیم و منتظر بمانیم تا استعلامات لازم انجام شود و در صورت تایید پیامک ارسال شده و به ما نام کاربری و رمزعبور داده میشود.
در مراحل بعدی اطلاعات تکمیل شده و شما به اصطلاح وارد وضعیت ۴۵ شده و کد اقتصادی شرکت خود را که ۱۲ رقم است دریافت کرده اید. دریافت کد از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اگر شرکتی کد اقتصادی نداشته باشد قطعا از بستن قراردادهای مهم و سود آور با شرکتهای مختلف محروم خواهد شد مانند مزایدات و مناقصات.
از مزایای دیگر کد اقتصادی در حوزه صادرات و واردات است. چنانچه شرکتی کد نداشته باشد نمی تواند کارت بازرگانی دریافت کند و کارهای بازرگانی انجام دهد. اشخاص حقیقی تا پایان خرداد سال بعد و اشخاص حقوقی تا پایان تیر سال بعد که ثبت شرکت را انجام داده اند فرصت دارند که کد را دریافت کنند.
در مورد ثبت شرکت سهامی خاص بیشتر بدانید
مرحله بعدی پس از ثبت شرکت، دریافت ارزش افزوده است:
در حقیقت مالیات غیر مستقیمی محسوب میشود که روی کالاها یا خدمات افزوده شده است . یعنی خریدار علاوه بر قیمت اصلی کالا ۹ درصد هم اضافهتر پرداخت میکند.
البته به این صورت که مالیاتی که خود فروشنده موقع خرید کالا داده است از مالیاتی که کالا را فروخته کسر میکند و باقیمانده را به اداره مالیات میدهد.
یعنی کسی که گواهی ارزش افزوده دارد معاف از مالیات میشود و این کار پس از ثبت شرکت و دریافت کد اقتصادی باید انجام شود. بدون کد اقتصادی نمیتوان گواهی ارزش افزوده دریافت کرد.
نکته جالب این است که سیستم ارزش افزوده توسط ایرانیان برای اولین بار در زمان هخامنشیان اجرا میشده و دو هزار سال بعد در اروپا رواج پیدا کرده است. در کشورهای مختلف نرخ مالیات بر ارزش افزوده متفاوت است و از صفر درصد تا ۲۵ درصد رواج دارد و این نرخ در ایران ۹ درصد است.
ایرادی که برای مالیات بر ارزش افزوده میتوان گرفت این است که مصرف کننده نهایی متحمل این مالیات میشود و فروشنده از آن سود میبرد.
البته خود مالیات بر ارزش افزوده شامل معافیتهای زیادی است برای جلوگیری از فشار به اقشار ضعیف جامعه مانند سبد خرید خانوارها اعم از برنج ، شکر ، دارو، درمانی ، حمل و نقل، آموزشی ، کشاورزی ، آرد و…
و در آخر همکاران ما در دانا ثبت آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
بنده به همراه 2 نفر دیگر شرکتی را مدتی قبل ثبت کرده ایم اما به دلیل مشکلات بروژه ای که داشتیم نتوانستیم کار بگیریم و از مدارک شرکت فقط اگهی رسمی راداریم اکنون قد راه اندازی شرکت را داریم چه کاری لازم است انجام دهیم ممنون میشم اگر بتونید راهنماییم کنید
سلام لطفا تماس بگیرید راهنمایی شوید