برای بررسی چگونگی ثبت شرکت نفت و گاز، اول باید جایگاه آن را درک کنیم.
امروزه نفت و گاز طبیعی از مهمترین منابع تأمین انرژی بشر هستند. کشور ما دارای بزرگترین منابع گاز و نفت در دنیاست. ایران از نظر ذخایر گاز طبیعی در دنیا دوم است و از جهت ذخایر نفت، دارای رتبهی چهارم است. این منابع انرژی طبیعی، سهم زیادی در تأمین بودجه و درآمدزایی کشور دارند. بنابراین فعالیت شرکتهای مربوط به نفت و گاز حائز اهمیت ویژهای است. شرکتهای بسیاری در این زمینه فعالیت میکنند و ممکن است شما نیز بخواهید موضوع فعالیت شرکت خود را نفت، گاز یا انرژی قرار دهید. به همین منظور، در این مقاله به بررسی شرکتهای نفت و گاز و نحوهی ثبت آنها میپردازیم.
شرکت نفت و گاز چیست؟
شرکت نفت و گاز عبارت است از شرکتی که به صورت تخصصی در حوزههای نفت و گاز فعالیت میکنند. این موضوعات فعالیت شامل حفاری در حوزه نفت و گاز، لوله کشی خطوط نفت و گاز، بهینهسازی مصرف سوخت، طراحی و نصب مخازن نفت و گاز، تأمین تجهیزات و مواد مورد نیاز صنایع نفت و گاز میشود. بر اساس قانون ملی شدن صنعت نفت و گاز، فعالیت در زمینههای استخراج، اکتشاف و بهرهبرداری از معادن پتروشیمی، انجام فعالیتهای بالادستی در صنعت نفت و گاز مستلزم اخذ مجوز از وزارت نفت و شرکت ملی نفت است. اما صنایع پایین دستی مثل لوله کشی نفت و گاز، مهندسی نفت و گاز و غیره نیازی به اخذ مجوز از این وزارتخانه ندارد.

شرکت نفت و گاز در چه انواعی ثبت میشود؟
شرکتهای نفت و گاز را معمولاً در قالب شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت میرسانند که در کل آنچنان تفاوتی با هم نمی کنند و فقط اینکه یک مقداری سهامی خاص دارای اعتبار بالاتری نزد بانکها می باشد از نظر اخذ وام و تسهیلات و همچنین برای کارهای پیمانکاری نفت و گاز اعتبار شرکت سهامی خاص یک مقداری از مسئولیت محدود بیشتر است ولی در کل صرف نظر از هر نوع شرکتی شما برای ثبت شرکتی برای فعالیت در حوضه نفت و گاز در ابتدا باید ببینید نیاز به مجوز دارید یا خیر و پس از اخذ مجوز می توانید موضوع فعالیت خود را در زمینه نفت و گاز عنوان کرده و در صورت پذیرش شما شرکتی ثبت کرده اید با موضوع نفت و گاز یعنی قالب شرکت هیچ فرقی با شرکتهای دیگر ندارد و فقط موضوع فعالیت و مجوزهای شما در این نوع شرکت فرق می کند و حتی می توانید موضوعی را مشابه با نفت و گاز ثبت کنید و پس از دریافت مجوز موضوع اصلی را الحاق کنید به موضوع قبلی و بحث بعدی این است که شما آیا می خواهید برای این شرکت رتبه نفت و گاز بگیرید یا خیر که بحث گرفتن رتبه یا گرید هم در جای خود موضوع مفصلی است ولی فقط به همین بسنده کنیم که این نوع شرکت برای گرفتن رتبه نیاز به داشتن مهندس نفت و گاز دارد در ادامه شرایط مربوط به ثبت هر کدام از این شرکتها را نیز بررسی میکنیم.
مطالعه مقاله : ثبت شرکت رایگان! از دروغ تا واقعیت را از دست ندهید.
ثبت شرکت نفت و گاز به صورت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص، شرکتی است که حداقل ۳ عضو اولیه دارد به اضافه دو نفر بازرس اصلی و علی البدل که اجباری است و حتما در سهامی خاص باید باشد و سرمایهی اعضا در آن به سهام تبدیل شده و سرمایهی اولیهی شرکت را تشکیل میدهد. در این نوع شرکت، ۳۵ درصد از سرمایه باید نقداً در هنگام ثبت وصول شود یعنی به حسابی که برای شرکت افتتاح کرده اید ریخته می شود که بعدا قابل برداشت است و بقیهی آن طبق دستورالعمل موجود در اساسنامه تأدیه خواهد شد. طبق قانون تجارت ایران، حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص ۱ میلیون ریال است که هرچه سرمایه بالاتر باشد اعتبار شرکت هم بیشتر می شود و معمولا افراد بسته به نیاز خود سرمایه شرکت را اعلام می کنند که البته شما می توانید در آینده بسته به نیاز خود سرمایه شرکت را افزایش هم بدهید مثلا ممکن است شما در سال دوم پس از تاسیس شرکت برای بستن قرارداد با ارگانی نیاز به سرمایه صد میلیون تومان داشته باشید که با افزایش سرمایه این مشکل حل می شود.
مدارک لازم و نحوهی ثبت شرکت نفت و گاز به صورت سهامی خاص
اگر فعالیت شرکت در حوزهای از شاخههای نفت و گاز باشد که نیاز به اخذ مجوز از وزارت نفت داشته باشد، ابتدا باید درخواست دریافت این مجوز ارائه شود. دریافت مجوز مربوطه از مدارک الزامی برای ثبت این نوع شرکت است. بقیه مدارک شامل موارد زیر است:
- اساسنامه شرکت
- اظهارنامه ثبت
- مدارک شناسایی و عدم سوء پیشینه اعضا
- وکالتنامه (در صورتی که امور توسط وکیل انجام میشود)
با ارائه و ارسال این مدارک در سامانه ثبت شرکتها، روند ثبت آن آغاز میشود و در صورتی که مشکلی در مدارک ارسالی وجود نداشته باشد، اداره ثبت آنها را تأیید خواهد کرد.
مطالعه مقاله : ثبت شرکت در کشورهای حاشیه خلیج فارس چگونه است را به شما پیشنهاد میکنم .
مدارک لازم و نحوهی ثبت شرکت نفت و گاز به صورت مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که در ابتدا باید حداقل دو عضو داشته باشد. در این نوع شرکت بازرس اجباری نیست ولی اگه اعضا تشخیص دهند که نیاز به بازرس دارند می توانند بازرس اصلی و علی البدل برای شرکت انتخاب کنند سرمایهی اعضا به سهام تبدیل نمیشود بلکه سرمایه افراد بصورت نقدی اعلام می شود و سهم الشرکه گفته می شود و هر یک به اندازهی سهم الشرکه خود در قبال شرکت مسئولیت خواهند داشت. حداقل سرمایه در این نوع شرکت نیز ۱ میلیون ریال است و تمام سرمایه باید در ابتدا پرداخت شود. مدارک لازم برای ثبت این نوع شرکت در ادامه آمده است:
- اساسنامه و اظهارنامه ثبت شرکت
- مدارک شناسایی شرکا
- گواهی عدم سوء پیشینه اعضا
- مجوز مربوطه (در صورت نیاز)
این مدارک باید در سامانه ثبت شرکتها ارسال شوند تا پروسهی ثبت شرکت آغاز شود. در انتها با تأیید مدارک از سوی اداره ثبت و چاپ آگهی تأسیس در روزنامه، ثبت شرکت به صورت رسمی انجام میشود.
همین حالا با کارشناسان جهت ثبت شرکت خود ارتباط برقرار کنید.
خوشحالیم که مفید بوده براتون
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم ❤️❤️❤️
ثبت شرکت نفت وگاز در رامهرز نیاز به مجوز دارد؟
با سلام بله لطفا تماس بگیرید
سلام بله